Energetska obnova na zgradi Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici

0
129

U zgradi Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici dovršavaju se radovi na energetskoj obnovi koji su započeli u srpnju. Prema riječima ravnateljice Gimnazije, Jasminke Viljevac, u ponedjeljak 14. siječnja, kada započinje novo polugodište, učenike će dočekati „nova škola“. Naime, nakon što je početkom srpnja potpisan ugovor vrijedan 5.669.059,06 kuna, od čega Virovitičko-podravska županija sufinancira radove sa 2.500.000,00 kuna, a ostatak izdvajaju Fond za sufinanciranje, kao i Fond za zaštitu okoliša, u ovoj obrazovnoj instituciji koja obilježava 100. obljetnicu, radovi su pri samom kraju.

Radove izvodi Tehno Elektro iz Đakova. Nositelj projekta je sama Gimnazija, a napisala ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Posrednička tijela na projektu su: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je ujedno i partner na projektu. Projekt sufinancira EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovim projektom se planiraju uštede od 57 za toplinsku, do 53 posto za električnu energiju.

Završetkom projekta, Gimnazija Petra Preradovića, preći će iz D u B energetski razred. Energetskom obnovom postavljena je toplinska izolacija vanjskih zidova, ukopanih dijelova ovojnice, stropa prema negrijanom tavanu, podova prema tlu i negrijanom prostoru. Zamijenjena je vanjska stolarija, postavljena nova rasvjeta, instalirani fotonaponski paneli. Tako će Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, u čiju obnovu se značajnije počelo ulagati od 2014. godine, zasjati u novom svjetlu. (izvor: www.vpz.hr)

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime