Pletenica od lisnatog tijesta s čokoladnim namazom

0
128

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 300 g čokoladnog namaza
  • 1 veliko jaje
  • Šećer
  • Brašno

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Obložite lim papirom za pečenje. Tanko razvaljajte 250 g lisnatog tijesta i premažite ga polovicom čokoladnog namaza. Zarolajte, a potom prerežite na pola po dužini i omotajte dva „kraka“. Izgledat će poput pletenice. Premažite jajem i pospite s malo šećera.

Ponovite postupak i s preostalih 250 g tijesta. Pecite obje pletenice 20 – 25 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju. Pričekajte desetak minuta prije rezanja.

U slast!

(izvor: gastro.24sata.hr)

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime