Recept 28.03.2019. – Rolice od medvjeđeg luka

0
132

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 1 žlica soli
  • 1 jaje
  • 70 g za tijesto
  • 300 ml vode
  • 100 g maslaca za nadjev
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 vezica medvjeđeg luka
  • krupna sol

Postupak pripreme:

Pomiješajte suhe sastojke i polako umiješajte otopljeni maslac, jaje i mlaku vodu. Zamijesite kompaktno tijesto i ostavite ga da se diže oko jedan sat.

Maslac pomiješajte s maslinovim uljem, a zatim dodajte sitno sjeckani medvjeđi luk, količinu prilagodite svojim potrebama. Tijesto razvaljajte i premažite dijelom smjese od maslaca, ulja i medvjeđeg luka. Zarolajte i narežite na kolutiće.

Pećnicu zagrijte na 220°C . Zavijutke poslažite na papir za pečenje. Ostavite ih da se dižu još 15-20 minuta. Po želji ih pospite sa soli. Pecite oko 25 minuta.

Dobar tek!

(izvori: gastro.24sata.hr)