Recept dana 01.04.2019. – Njoki s tri vrste sira

0
140

Sastojci:

  • 220 g ricotta sira
  • 2 jaja
  • 70 g parmezana
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 120 g višenamjenskog brašna
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 400 g umaka od rajčice
  • 200 g mozzarelle
  • Nekoliko listova svježeg bosiljka

Priprema:

Pomiješajte ricottu s jajima, parmezanom, soli i paprom te dodajte brašno. Umijesite glatko tijesto.

Podijelite tijesto na četiri kuglice i tanjite ga dlanovima. Narežite ga na valjuške velike otprilike 2 cm i položite ih na lagano pobrašnjenu pozadinu. 

Na tavici zagrijte maslinovo ulje, ubacite nasjeckani češnjak i pričekajte minutu da omekša. Zatim dodajte umak od rajčice i kuhajte desetak minuta na laganoj vatri. Ubacite svježi bosiljak, posolite i popaprite.

Dok se umak krčka, skuhajte njoke u slanoj vodi. Izvadite ih kad isplutaju na površnu i ocijedite.

Na kraju u umak ubacite mozzarellu narezanu na male komadiće i pričekajte da sir omekša. Prelijte njoke umakom i poslužite.

Dobar tek!

(izvor: gastro.24sata.hr)