Recept dana 02.04.2019. – Mini cheesecake s voćem

0
164

Za podlogu će vam trebati:

  • 150 g mljevenog keksa po želji
  • 30 g otopljenog maslaca ili margarina

Za kremu:

  • 350 g krem sira
  • 125 g šećera
  • 1 vanilin šećer 
  • 2 jaja
  • 95 g kiselog vrhnja ili milerama
  • Voće po želji

Postupak pripreme:

Upalite pećnicu na 160 stupnjeva dok pripremate kolačiće. Kalup za muffine (12 komada) obložite papirnatim košaricama. Keks kašikom dobro izmiješajte s otopljenim maslacem. U svaku košaricu stavite vrhom punu žlicu smjese i dobro utisnite (najjednostavnije je dnom čaše).

Za kremu miksajte krem sir i šećere. Kad se smjesa sjedinila i postala skroz kremasta dodajte jedno po jedno jaje, miksajući konstantno dok se ne sjedine u smjesu. Na kraju umiksajte i kiselo vrhnje. Smjesa će biti dosta tekuća, takva treba i biti.

Smjesu sipajte na podlogu od keksa i skoro do vrha košarice. Pobacajte voće i pecite 30 minuta. Ili ispecite bez voća, a od voća napravite umak, ja sam 150 g malina ukuhavala s 50-75 grama šećera na laganoj vatri dok se ne zgusne pa umak posula po ohlađenim cheesecakeovima.

Kako god – bit će odlični. Dobar tek!

(izvor: gastro.24sata.hr)