Recept dana 04.03.2019. – Pastirska pita

0
156

Sastojci:

  • 800 g pire krumpira
  • 1 crveni luk
  • 1 žlica suncokretovog ulja
  • 500 g junećeg mljevenog mesa
  • 500 ml junećeg temeljca
  • 2 mrkve, sitno nasjeckane
  • sol i papar po ukusu

Priprema:

Nauljite dublju posudu za pečenje. Na ulju popržite crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mrkvu i pržite još 5 minuta. Dodajte mljeveno meso, posolite i popaprite po ukusu. Podlijte temeljcem i kuhajte sve zajedno na laganoj vatri 30 minuta.

Gotovo mljeveno meso istresite u duboku posudu za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Po mesu ravnomjerno rasporedite pire krumpir. Pecite pitu na 180 stupnjeva, 45-50 minuta sve dok pire ne dobije zlatno žutu boju.

Prije posluživanja pustite da ohladi na sobnoj temperaturi 10 minuta.

(izvor: gastro.24sata.hr)

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime