Recept dana 05.02.2019. – Slane punjene palačinke

0
165

Sastojci:

  • Palačinke
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 300 g piletine 
  • 200 g gljiva po želji
  • 3 šake špinata
  • 1 žlica vlasca i/ili peršina
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • Temeljac ili voda
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

Na ulju ispirjajte luk. Kada poprimi boju dodajte češnjak. Piletinu nasjeckajte na manje komadiće. Dodajte je luku i češnjaku, pustite da poprimi boju. Dodajte nasjeckane gljive, kratko pirjajte pa dodajte oko pet žlica temeljca ili vode, toliko da na tavi ima tekućine.  Ubacite i vlasac i/ili peršin te sol i papar. Pržite dok meso i gljive ne budu gotove. Za to vrijeme kratko blanširajte špinat tako da ga na dvije minute ubacite u kipuću vodu. Izvadite ga iz vode, kratko ohladite pa nasjeckajte. Piletini i gljivama na kraju dodajte kiselo vrhnje, dodatno začinite po želji i sve dobro promiješajte. Ubacite i špinat. Dobivenom smjesom punite palačinke, zarolajte ih i poslužite takve ili ih ubacite u pećnicu, dodajte preljev od jednog jaja i vrhnja, pa pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta.

Dobar tek!

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime