Recept dana 06.02.2019. – Čokoladna torta s kruškama

0
129

Sastojci: 

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 200 g tamne čokolade
  • 150 g omekšalog maslaca
  • 100 g sitno mljevenih badema
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 3 žlice oštrog brašna
  • žličica praška za pecivo
  • žličica ekstrakta vanilije

Nadjev:

  • 600 g krušaka
  • 100 g šećera
  • 3 listića želatine
  • 1 i 1/2 dl jabučnog vina
  • mahuna vanilije
  • limunov sok

Preljev:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca
  • 2 žlice slatkog vrhnja

Priprema:

Otopite čokoladu i maslac na pari pa ohladite smjesu. U dugoj posudi pjenasto umutite jaja, vaniliju i šećer. Dodajte bademe pomiješane s kakaom, praškom za pecivo i brašnom te otopljenu čokoladu. Ulijte smjesu u dva okrugla kalupa za tortu obložena papirom za pečenje.

Pecite na 180°C, oko 30 minuta. Kruške ogulite i očistite, jednu narežite na ploške, a ostale na manje kocke. Prelijte limunovim sokom. Želatinu namočite u hladnu vodu. Jabučno vino kuhajte dvije minute s kockama krušaka, vanilijom i šećerom. Izvadite vaniliju i kruške pa u soku otopite ocijeđenu želatinu.

Dodajte kruške, promiješajte i malo ohladite. Nanesite na biskvit, poklopite drugim i stavite u hladnjak dok se ne stisne. Narezanu čokoladu otopite i dodajte maslac pa slatko vrhnje. Promiješajte i prelijte po torti.

Dobar tek!

(izvor: 24 sata)

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime