Recept dana 07.03.2019. – Torta s tri vrste čokolade

0
178

Sastojci:

Za podlogu:

  • 25 dkg prhkih keksa
  • 15 dkg maslaca

Za kremu:

  • 50 dkg mascarponea
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 20 dkg mliječne čokolade
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 20 dkg bijele čokolade

Priprema:

Za podlogu usitniti kekse (staviti u vrećicu za zamrzavanje pa istući batom za meso) i pomiješati ih s otopljenim maslacom. Smjesom napuniti kalup za tortu promjera 24 cm. Pustiti da se ohladi i stvrdne.

Za kremu posebno otopiti svaku vrstu čokolade sa po 1/2 dl vrhnja za šlag. Učiniti će vam se to malo vrhnja (i to je u stvari puno manje vrhnja no što bi u klasični ganache išlo), ali bez brige, tako treba biti. Svaku čokoladu otopljenu sa vrhnjem ohladiti uz miješanje.

Ostatak vrhnja za šlag miksati da bude čvrsto, dodati mu mascarpone i dobro sjediniti. Podijeliti tu smjesu na tri dijela pa u svaki dio dodati posebno otopljenu čokoladu. Tako ćete dobiti tri različite vrste čokoladne kreme.

Sada na podlogu od keksa u kalupu (stranice kalupa bi bilo dobro obložiti prozirnom folijom kako vam se krema prilikom odvajanja kalupa ne bi zalijepila za kalup) namazati prvo tamnu kremu, potom onu od mliječne čokolade i na kraju onu od bijele čokolade.

Dobro rashladiti, maknuti obruč i ukrasiti po želji.

Dobar tek!

(izvor: www.recipeci.com)

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime