Recept dana 11.01.2019. – Nikad brži “bolognese”

0
157

Sastojci:

Tjestenina (domaća ili kupovna)

1 luk

2 režnja češnjaka

1 mrkva

1 manji komad korijena celera

1 korijen peršina 

2 žlice sitno sjeckanog peršina

1 konzerva slanutka

1 konzerva pelata

50 ml vina

Origano, bosiljak, timijan

Sol, papar

Priprema:

Luk, mrkvu, celer i korijen peršina nasjeckajte na sitno, a zatim luk pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju. Luku dodajte ostatak povrća. Ubacite i protisnuti češnjak. Dodajte vino, pa pustite da alkohol ispari. Dodajte pelate i slanutak, začinite začinskim biljem i kuhajte dok se svi sastojci ne povežu. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu. Poslužite uz ribani sir.

Dobar tek! 🙂

izvor: gastro.hr

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime