Recept dana 13.02.2019. – Rezanci s piletinom i slanutkom

0
121

Sastojci:

  • 700 g piletine bez kosti
  • 400 g skuhanog slanutka ili jedna konzerva
  • 1 vezica peršina
  • 2 žlice maslaca
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 paprike
  • 400 g širokih rezanaca
  • 50 g sira
  • Timijan, origano
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

Rezance skuhajte al dente u slanoj vodi, ocijedite i umiješajte žlicu maslinova ulja.  Piletinu narežite na manje komade, kratko popržite na maslacu, nakon toga dodajte nasjeckani luk i propirjajte. Dodajte sitno sjeckani češnjak. Papriku nasjeckajte na rezance i dodajte piletini.

Umiješajte kuhani slanutak i začine. Dodajte tri žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Dodajte dvije žlice maslaca i omiljeni sir, pomiješajte i poslužite toplo.

Dobar tek!

(izvor: gastro.24sata.hr)

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime