Recept dana 15.01.2019. – Knedle s kobasicom i kiselim kupusom

0
256

Sastojci:

  • 1/2 kg Narezanog kiselog kupus
  • 1/2 kg Krumpira
  • Domaća kobasica
  • Glavica crvenog luka srednje veličine
  • Brašno po potrebi
  • Sol
  • Mljevena crvena paprika
  • Vegeta
  • Žumanjak

Priprema:

  1. Skuhati krumpir, usitniti ga i ostaviti da se ohladi.
  2. Popržiti luk na masti ili ulju, kad poprimi zlatnožutu boju, dodati mljevenu crvenu papriku i prethodno oprani kiseli kupus. Dodati vode toliko da prekrije kupus i malo vegete. Ostaviti da se krčka na laganoj vatri dok voda ne ispari.
  3. U ohlađeni krumpir dodati žumanjak, malo soli i brašna po potrebi da se dobije glatko i pomalo ljepljivo tijesto. Od previše brašna, knedle će biti tvrde. Uzeti malo tijesta i u sredinu staviti komadić kobasice te oblikovati knedlu. Nastaviti dok se ne potroši svo tijesto. Od navedene količine dobije se otprilike 10 knedli.
  4. U kipuću vodu staviti knedle i ostaviti da se kuhaju još 1-2 minute nakon što isplivaju na površinu. Iscijediti vodu i još tople pomiješati sa kiselim kupusom.

Dobar tek! 🙂

izvor: coolinarika.com

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime