Recept dana 15.02.2019. – Faširanci u lisnatom tijestu

0
123

Sastojci:

  • 450 g junetine
  • 100 g šampinjona
  • 100 g topljivog sira
  • 1 luk
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica soja umaka
  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 jaje za premazivanje
  • Sezam i druge sjemenke po želji

Priprema:

Luk najprije nasjeckajte na sitno, pa ga pirjajte na malo ulja. Pred kraj dodajte češnjak i pirjajte još dvije minute. Maknite s vatre i ohladite.

U velikoj posudi pomiješajte meso, pirjani luk i češnjak, sol, papar i sojin umak. Dodajte i krušne mrvice. Sve dobro sjedinite. Napravite polpete. Neka budu ravne i tanke jer ćete ih na kraju spajati.

Gljive popirjajte na ulju, a sir nasjeckajte na jednake kockice. Na jednu polpetu stavite malo pirjanih gljiva i kockicu sira na četiri polpete pa je preklopite drugom polpetom i oblikujte okruglicu. Lagano je spljoštite među dlanovima kako biste dobili oblik faširanca.

Lisnato tijesto razvaljajte i narežite na jednake dijelove, pa ga omotajte oko svakog faširanca. Premažite jajem, pospite sezamom ili drugim sjemenkama i krupnom soli. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

Dobar tek!

izvor: gastro.24sata.hr

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime