Recept dana 15.03.2019. – Lažne lazanje od palačinki, sira, šunke i špinata

0
167

Sastojci:

1 žlica maslaca

1 šalica brašna

Prstohvat kurkume

300 ml mlijeka

1 jaje

250 g smrznutog špinata ili 500 g svježeg špinata

250 g šunke

vlasac

150 g topljivog sira

parmezan

sol, papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C i maslacem premažite posudu za pečenje.  U zdjeli pomiješajte brašno i kurkumu. U sredini napravite udubinu i dodajte mlijeko i jaje.  Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ispecite četiri palačinke. Temperaturu tave možete provjeriti kapljicom vode – ako kapljica klizne po površini tave, temperatura je idealna.  Prvo nauljite tavu s malo maslaca, a potom dodajte smjesu za palačinke. Otopite špinat i ocijedite ga. Koristite li svježi špinat, operite ga i bacite na tavu s režnjem češnjaka, tek toliko da povene.  Dodajte narezanu šunku, vlasac, sir, sol i papar. Pomiješajte.  U posudi za pečenje slažite palačinke pa nadjev, završite palačinkom. Pospite s ostatkom ribanog sira te parmezanom, pa pecite oko 20 minuta.

Dobar tek!

izvor: gastro.24sata.hr