Recept dana 16.01.2019. – Piletina u kremastom umaku s gljivama i porilukom

0
231

Sastojci:

  • 3 kom pilećih prsa
  • sol i papar
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca
  • 250 g gljiva
  • 2 poriluka
  • 80 ml bijelog vina
  • 120 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

  1. Piletinu bez kože i kostiju operi, posuši i nareži na tanje šnicle . Meso posoli i popapri s obje strane . U široj tavi ugrij ulje i maslac pa preprži meso sa obje strane do zlatnožute boje  (oko 3-4 minute). Gotovo meso prebaci na tanjur.
  2. Na istoj masnoći od prženja mesa dodaj oprane gljive narezane na ploške te poriluk, očišćen i narezan na kolutove, ali samo bijeli i svijetlozeleni dio . Sve dinstaj uz miješanje 5-6 min , dodaj sol i papar pa zalij sa vinom i kuhaj dok se vino reducira, 2-3 min.
  3. Na kraju u tavu dodaj vrhnje i vrati piletinu u umak , pa neka se sve kuha jos 10 min da se piletina ugrije i umak reducira i zgusne. Serviraj sa kuhanom rižom , tjesteninom , povrćem i salatom.    

Dobar tek! 😀

izvor: coolinarika.com

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime