Recept dana 17.01.2019. – Rezanci sa svježim kravljim sirom

0
178

Sastojci:

  • 40 dkg širokih rezanaca (domaćih ili kupovnih)
  • 40 dkg svježeg kravljeg sira
  • 30 dkg luka
  • 10 dcl ulja
  • 10 dkg brašna
  • Sol i papar po ukusu

Priprema:

Otprilike tri litre vode zakuhati do vrenja, posoliti i malo pouljiti, kada voda proključa staviti tijesto da se kuha. Tijesto mora ostat malo pod zub, odnosno ne smije se raskuhati (osim ako vi baš ne volite raskuhano tijesto). Nakon kuhanja tijesto ne isprati nego odmah umiješati u luk i sir. Luk oguliti pa dio narezati na sitne kockice, a dio na kolute. Kolute uvaljati u brašno i prepržiti na ulju. Luk narezan na sitne kockice prepržiti na masnoći, dodati svježi sir i na kraju umiješati kuhane rezance. Sve zajedno promiješati, da se sjedini. Posoliti i popapriti po ukusu. Ukrasiti hrskavim kolutima luka.

Dobar tek! 🙂

izvor: recepti.hr

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime