Recept dana 18.03.2019. – Pileći ražnjići s karameliziranim lukom

0
95

Potrebno vam je:

  • 300 g piletine
  • kurkuma

Za karamelizirani luk:

  • 2 luka
  • 2 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica šećera
  • 2 žličice aceta balsamica

Za umak:

  • 200 ml jogurta
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica limunovog soka
  • sol
  • papar

Postupak pripreme:

Dobro ugrijte ulje u tavi pa dodajte luk i pirjajte 15 minuta na umjereno jakoj vatri.  Posolite i popaprite te pirjajte još 35 minuta. Pet minuta prije kraja dodajte aceto. Narežite piletinu na manje komade. Začinite soli, paprom i kurkumom. Prelijte s malo maslinova ulja, a ostatak ugrijte u tavi.  Komadiće piletine najprije lagano zavrtite prstima pa tako nabodite na ražnjiće. Za umak od jogurta pomiješajte sve sastojke i dobro promiješajte. Poslužite uz piletinu s lukom.

Dobar tek!

(izvor: gastro.24sata.hr)