Recept dana 18.04.2019. – Juha od rajčice i bosiljka

0
132

Sastojci:

900 g rajčica

1 velika mrkva

75 g nasjeckanog luka

4 nasjeckana režnja češnjaka

2 žlice maslinovog ulja

Šaka listova bosiljka

1 – 2 žličice soli

500 ml povrtnog temeljca

Papar

Priprema:

U velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte narezane rajčice, nasjeckanu mrkvu, luk, češnjak, temeljac i listove bosiljka. Posolite i popaprite, smanjite vatru, pokrijte poklopcem i pustite da krčka 45 minuta do sat vremena. Povremeno promiješajte.

Maknite s vatre i pričekajte da se ohladi, a potom ubacite u blender ili izmiksajte štapnim mikserom.

Po potrebi dodatno začinite, zagrijte ako volite toplu juhu i uživajte!

(izvor: gastro.24sata.hr)

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime