Recept dana 20.03. – Piletina punjena kremastim špinatom

0
114

Sastojci:

200 g krem sira

200 g špinata

Pola glavice luka

2 režnja češnjaka

2 komada pilećih prsa

100 g mozzarelle

2 jaja

2 šalice panko ili običnih krušnih mrvica

3 žlice parmezana

Prstohvat bosiljka

Prstohvat origana

Sol, papar

Priprema:

Najprije napravite punjenje od krem sira i špinata tako da špinat operete i nasjeckate na sitno te ga pomiješajte s krem sirom i režnjem češnjaka. Začinite soli i paprom. Pileća prsa narežite  na veće komade, pa ih premažite nadjevom i zarolajte. Pričvrstite čačkalicom.  Istucite jaje u manjoj zdjelici, a u druge dvije stavite brašno i krušne mrvice koje ste pomiješali s parmezanom, bosiljkom i origanom. Dodajte soli i papra.  Uvaljajte piletinu u brašno, pa u jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica. Posložite na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva, oko pola sata.

Dobar tek!

izvor: gastro24sata.hr