Recept dana 21.03.2019. – Kremasti složenac od krumpira

0
140

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 2 luka
  • 2 poriluka
  • 600 ml mlijeka
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • 6 inćuna u ulju
  • 8 režanja češnjaka
  • 15 g svježeg ružmarina
  • 6 svježih listova lovora
  • 1 muškatni oraščić
  • 50 g parmezana

Priprema:

Ogulite krumpire, očistite luk i poriluk. Narežite ih na komade debljine pola centimetra, najbolje uz pomoć mandoline. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Izlijte mlijeko i vrhnje u tavu, dodajte narezane inćune, zgnječeni češnjak, ružmarin i lovor. Pričekajte da zavrije, odmah ugasite vatru  i izvadite začine. Umiješajte većinu naribanog parmezana, isprobajte i posolite po potrebi.

U zdjeli veličine 25 x 30 cm posložite krumpir, luk i poriluk, prelijte kremastom smjesom i dodajte ostatak parmezana. Pecite otprilike 30 minuta prekriveno folijom, a potom još 45 bez folije, sve dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.

Dobar tek!

(izvor: gastro.24sata.hr)