Recept dana 23.01.2019. – Pileći paprikaš

0
174

Sastojci:

1 kg piletine

2 glavice luka

1 mrkva

korijen celera

100 ml bijelog vina

200 g pelati rajčica

1 lovorov list

150 g svježe crvene paprike

1 žlica brašna

1 žličica slatke mljevene paprike

5 češnjeva češnjaka

maslinovo ulje

suncokretovo ulje

kiselo vrhnje

sol i papar

Priprema:

  1. Na mješavini maslinovog i običnog ulja dodamo sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer, začinimo solju i pirjamo dok ne omekša.
  2. Sve zajedno posipamo brašnom i kratko popržimo i podlijemo bijelim vinom.
  3. Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, promiješamo, dodamo pileće meso i još malo začinimo solju i paprom. Sastojke još podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i sve zajedno nastavimo pirjati na laganoj vatri.
  4. Na pola pirjanja dodamo, na kockice narezanu svježu papriku i pelati rajčicu.
  5. Pileći paprikaš, poslužen na tanjurima, ukrasimo sa po jednom žlicom kiselog vrhnja, a uz njega kao prilog poslužujemo široke rezance, njoke, kuhani krumpir ili palentu.

Dobar tek!

izvor: finirecepti.net.hr

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime