Recept dana 25.02.2019. – Pita od limuna

0
123

Tijesto:

  • 150 g maslaca
  • 1 jaje
  • 150 g šećera
  • 1 limun – korica
  • 400 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 6 žlica mlijeka

Krema od limuna:

  • 1/2 l vode
  • Sok jednog limuna
  • Tanko narezana korica jednog limuna
  • 2 žumanjka
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g gustina
  • 50 g maslaca

Priprema:

Umijesite prhko tijesto, omotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte gustin i 1 dl vode. U preostala 4 dl vode ubacite tanko narezanu koricu limuna i sok i kuhajte na laganoj vatri do vrenja. Izvadite koricu, a vodu postepeno ulijte u smjesu od žumanjaka i miješajte. Vratite na vatri i kuhajte dok gustoćom ne počne podsjećati na puding.  Maknite s vatre i umiješajte maslac, a potom pokrijte folijom.

Tijesto podijelite na dva dijela i razvaljajte ih na pravokutnike veličine pleha u kojem ćete pitu peći. Jedan dio stavite na dno namašćenog kalupa, prelijte kremom i pokrijte drugom polovicom.  lagano izbodite vilicom i pecite 35 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

(izvor: gastro.24sata.hr)

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime