Recept dana 27.03.2019. – Slasna tjestenina s češnjakom i parmezanom

0
111

Sastojci:

  • 2 glavice češnjaka
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 500 g špageta
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice papra
  • 30 g naribanog parmezana
  • ¼ žličice čilija
  • Svježi peršin

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Odrežite vrh glavice češnjaka, postavite ih na papir za pečenje i prelijte svaku sa žlicom maslinovog ulja.  Pecite sat vremena.

Kad se češnjak ispeče, jednu glavicu istisnite i nasjeckajte, a drugu sačuvajte. Na tavici zagrijte preostale četiri žlice maslinovog ulja, dodajte nasjeckani češnjak, čili, sol i papar.  Nakon 2 – 3 minute dodajte skuhanu tjesteninu i istisnite preostalu glavicu češnjaka. Dobro promiješajte i kuhajte pet minuta.

Ugasite vatru, dodajte parmezan i nasjeckani svježi peršin.

Dobar tek!

(izvor: gastro.24sata.hr)