Recept dana 29.01.2019. – Kruh s cimetom

0
137

Sastojci:

350 ml tople vode

7 g kvasca

3 žlice smeđeg šećera

4 žlice maslaca

500 g brašna

½ žličice soli 3

žlice šećera

2 žlice cimeta

Priprema:

Pomiješajte toplu vodu s kvascem i pustite da odstoji par minuta. Dodajte smeđi šećer i tri žlice omekšanog maslaca. Umiješajte 250 g brašna i sol i miksajte tri, četiri minute. Postepeno dodajte još 200 g brašna i miksajte. Tijesto je spremno kad se u potpunosti odvaja od stijenki posude. Prebacite na pobrašnjenu čistu plohu i mijesite. Po potrebi dodajte još malo brašna. Tijesto će nakon desetak minuta biti glatko i elastično. Premjestite tijesto u nauljenu posudu, pokrijte plastičnom folijom i pustite da stoji na toplom dok se ne udvostruči.  Razvaljajte tijesto u četverokut debljine 5 mm. Rastopite preostalu žlicu maslaca, pričekajte da se ohladi i premažite tijesto, a potom ga pospite smjesom šećera i cimeta. Zarolajte tijesto, a zatim ga oštrim nožem prepolovite po dužini i omotajte polovice. Prebacite u kalup obložen papirom za pečenje, pokrijte folijom i pričekajte pola sata da se digne. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva i pecite 40 do 45 minuta.  Pričekajte da se ohladi prije rezanja. 

Dobar tek!

izvor: gastro.hr

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime