Recept dana 29.03.2019. – Aromatično pečeno pile

0
106

Sastojci:

  • Pile (do 2 kg težine)
  • 2 žličice soli
  • 2 žlice omekšalog maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žlica svježeg kopra
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 grančice timijana

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Obložite lim aluminijskom folijom i gore postavite rešetku. 

Očišćeno kile posolite i popaprite izvana i iznutra. U omekšali maslac dodajte sitno nasjeckani češnjak, ružmarin, timijan, peršin i kopar. Rukama utrljajte pripremljenu smjesu u pile.

Premjestite pile na rešetku i zavežite noge.  Pecite 60 – 80 minuta, ovisno o vašoj pećnici. Pričekajte da pečeno pile odstoji desetak minuta prije serviranja.

Poslužite uz prilog po želji. Dobar tek!

(izvor: gastro.24sata.hr)