Uskoro počinje gradnja Geo-info centra u Voćinu – jedinstvenog multimedijalnog centra na ovom području

0
147

U sklopu projekta „Geopriče UNESCO geoparka“ u Voćinu će se izgraditi i opremiti Geo-info centar. Radove u vrijednosti 18.773.193,26 kuna izvest će Presoflex gradnja d.o.o. iz Požege.

Geo info centar bit će jedinstveni multimedijalni centar na ovom području koji će, osim statičnog muzejskog postava i interpretacije biološke, geološke i kulturne baštine, koristiti i inovativni način interpretacije i interakcije s posjetiteljima. Osim edukativno-prezentacijskog postava imat će i adekvatne urede za rad zaposlenika, suvenirnicu te prostor za odmor nakon obilaska parka i caffe bar s terasom koji gleda na voćinski srednjovjekovni grad. Planirani Geo info centar trebao bi imati neto površinu od 843,13 m2, od čega se 30% odnosi na uredske i sanitarne prostore, a 70% na izložbeno – prezentacijski dio.

Projekt „Geopriče UNESCO geoparka” do sada je najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske, ukupne vrijednosti 90.090.587,54 kuna uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok će ostatak sredstava uložiti Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. (izvor: www.vpz.hr)

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime