Zgrada nekadašnje Šumarije u Virovitici postat će Dom hrvatskih branitelja

0
114

Zgrada nekadašnje Šumarije u Masarykovoj ulici ponovno će dobiti svoju svrhu. Naime, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je u utorak, 15. siječnja s Hrvatskim šumama Ugovor o darovanju nekretnina temeljem kojeg ova zgrada prelazi u trajno vlasništvo Grada.

U budućnosti će to biti Dom hrvatskih branitelja u kojem će biti smješten Muzej Domovinskog rata, područni ured Ministarstva hrvatskih branitelja, a tu će ujedno moći raditi i braniteljske udruge. U zgradi će se nalaziti i dnevni boravak za druženje branitelja, prostor za održavanje većih skupova, poput braniteljskih skupština, predavanja i slično…

Za budući da Dom branitelja Grad Virovitica izradio je idejno rješenje, a potpisivanjem ovog ugovora stvorile su se pretpostavke za realizaciju projekta.

Gradonačelnik Kirin prilikom potpisivanja ugovora zahvalio je na podršci projektu Upravi Hrvatskih šuma, potpredsjedniku Vlade RH i ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću te ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu. (izvor: www.virovitica.hr)

Komentiraj

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime